Pollux d.o.o.

Prehrana

Program, ki Vam ga predstavljamo je ZELO PREPROST ZA UPORABO, namenjen pa je  vsem ustanovam, kjer sami pripravljajo – načrtujejo obroke dnevne oz. tedenske prehrane.

Program Vam bo olajšal delo, saj boste z njim pridobili učinkovito orodje za enostavno ter pregledno spremljanje in zbiranje podatkov o porabi živil, recepturah in raznih vrednostih obrokov.

Program PREHRANA omogoča sestavljanje jedilnikov, spremljavo nabave in porabe živil, načrtovanje števila obrokov in sesatavljanje le-teh.

Osnovne obdelave programa

V obdelavi programa imamo več postopkov, ki uporabnika vodijo preko vseh stopenj evidenc jedilnikov:

 

Seznami

Vsi seznami se najprej oblikujejo na ekran in šele nato lahko izbirate ali boste seznam tudi izpisali ali ne. Vsak seznam ima tudi določena ‘sita’ s katerimi ga oblikujemo po vsebini. V programu se marsikje pod enim gumbom skrivata dva ali celo trije različni seznami, ki pa sicer pomensko spadajo skupaj. Izbira in oblikovanje seznamov je samo prikaz podatkov, ki so vnešeni ali pripravljeni in nikakor ne vplivajo na vsebino podatkov. To pomeni, da ne glede na vrsto seznama, podatki vedno ostajajo enaki.

Podatki

Postavitev programa in njigovo delovanje je v veliki meri odvisno tudi od raznih spremljajočih podatkov (šifrantov). Osnovni element naši šifrantov je seceda ŽIVILO (material), ki se pojavlja praktično v vseh seznamih, tabelah, ...